PROFHILO

Image attachment large

Mikä on PROFHILO?

PROFHILO on hylauronihappoa sisältävä injektoitava hoitomenetelmä, joka on suunniteltu lisäämään ihon kosteutta, kimmoisuutta ja joustavuutta. Tämä läpinäkyvä vesipohjainen aine koostuu korkeamolekyylipainoisesta ja matalamolekyylipainoisesta puhtaasta hyaluronihaposta ilman sitovia kemikaaleja, joita yleensä esiintyy hyaluronihappopohjaisissa täyteaineissa.

PROFHILO levittyy tasaisesti ihon pinnalle, kun sitä injektoidaan kasvoihin, kaulaan, dekolteeseen, käsivarsien sisäosiin, reisiin tai kämmeniin. Toisin kuin useimmat hyaluronihappoinjektioihin perustuvat tuotteet, PROFHILO ei ole täyteaine; se on “bioremodelointiaine” -tyyppinen injektoitava aine.

PROFHILO toimii stimuloimalla kollageenin ja elastiinin tuotantoa ihon dermaalisten fibroblastien ja keratinosyyttien sekä ihonalaisten rasvasolujen terveyden ylläpitämisellä ja elinkelpoisuudella, selittää MESQ-klinikan vastaava lääkäri, tohtori Koivuniemi. “Tämä johtaa täyteläisempään, paremmin kosteutettuun ja nuorekkaampaan ihoon, kun ihon tuki parantuu, veltostuminen vähentyy ja joustavuus lisääntyy.”

Vaikka tämä hoitomenetelmä ei muuta kasvojen muotoa eikä poista syviä ryppyjä, PROFHILO-injektioiden hyötyihin kuuluu ihon yleisen laadun parantaminen ja hienojen juonteiden vähentäminen, jolloin ihosta tulee sileämpi ja hehkuvampi.
PROFHILO on ollut laajasti saatavilla Euroopassa ja muualla maailmassa vuodesta 2016 lähtien.

 

Mitkä ovat PROFHILO-injektioiden hyvät ja huonot puolet?

Hyvät puolet:

  • PROFHILO-hoidot voivat hyödyttää kaikenlaisia ihoja ja ihonsävyjä.
  • Niiden sanotaan luovan “hehkua sisältäpäin”, ilman pitkäaikaista monimutkaista ihonhoitorutiinia.
  • IBSA:n mukaan PROFHILO sisältää yhden korkeimmista hyaluronihappopitoisuuksista ihonhoitotuotteissa.
  • Valmistajan rahoittama kliininen tutkimus vuonna 2016 osoitti, että PROFHILO stimuloi neljän kollageeni- ja elastiinityypin tuotantoa, mikä vahvistaa ja silottaa ihoa.
  • Hoito on nopea – vain noin 15 minuuttia – eikä vaadi toipumisaikaa, lukuun ottamatta mahdollisia kyhmyjä pistoskohdissa, jotka yleensä häviävät päivän tai kahden kuluessa.
  • Hoito voidaan suorittaa koko kasvojen ja vartalon alueella, mukaan lukien kaula ja rinta.

 

Huonot puolet:

  • PROFHILOn tulokset voivat olla vaikeasti havaittavissa jälkikuvissa, koska se vain tekee ihosta täyteläisemmän ja terveemmän näköisen. Jotkut potilaat, jotka odottivat ihon veltostumisen korjaantumista, ovat ilmoittaneet olevansa tyytymättömiä tulokseen, joten on tärkeää, että odotukset ovat realistiset.
  • Jos haluat dramaattisempia kasvojen nuorentumistuloksia, lääkäri voi suositella tämän hoidon yhdistämistä täyteaineisiin, RF:ään, HIFU:un tai laserhoitoihin tai harkita toista hoitovaihtoehtoa.
  • Jos sinulla on merkittäviä ikääntymisen merkkejä, kuten ihon täyteläisyyden menetystä tai syviä ryppyjä, perinteiset täyteaineet voivat tuoda näkyvämpiä nuorentavia vaikutuksia.
  • Koska PROFHILOa injektoidaan vain kasvojen keski- ja alaosiin, se ei vaikuta otsan ja kulmakarvojen ihoon. Tämän korjaamiseksi PROFHILO voidaan yhdistää botuliinitoksiiniin samalla hoitokerralla.

Miten PROFHILO toimii?

PROFHILO toimii jakamalla vettä sitovaa hyaluronihappoa ihon pinnan alle, ikään kuin “injektoitava kosteusvoide”.

Kehomme tuottaa luonnostaan hyaluronihappoa, joka pystyy sitomaan vettä jopa 1 000 kertaa oman painonsa verran, mutta menetämme sitä vähitellen ikääntyessämme. Samoin kollageeni ja elastiini, proteiinikuidut, jotka antavat rakenteen ja joustavuuden iholle, hajoavat ja niiden tuotanto hidastuu ajan myötä.

Täyteaineissa hyaluronihappo on yleensä ristisidottu, mikä tarkoittaa, että molekyylit ovat yhdistetty ristisidontayhdisteellä nimeltään 1,4-butanedioliglysidyyliesteri, lyhennettynä BDDE.

Tämä sitoo yhteen erikokoisia hyaluronihappomolekyylejä, joilla on korkea molekyylipaino (H-HA) ja matala molekyylipaino (L-HA), jolloin ne voivat lisätä tilavuutta ja muotoa. BDDE hidastaa myös hyaluronihapon hajoamista elimistössä, joten voimakkaasti ristisidottujen täyteaineiden vaikutus kestää kauemmin.

PROFHILOssa oleva hyaluronihappo ei sisällä BDDE:tä (tai muita kemiallisia ristisidontayhdisteitä), joten se on hyvin ohutta ja leviää dermiksen läpi, tarjoten hajautettua kosteutusta ilman volyymin lisäämistä tai kasvojen kohottamista.

PROFHILO valmistetaan patentoitua lämpökäsittelyprosessia käyttäen, joka auttaa stabiloimaan sitä (jotta se ei hajoa nopeasti elimistössä), samalla säilyttäen sen biologisen aktiivisuuden.

PROFHILOn luoma hyaluronihapon korkea pitoisuus ja hajautuminen dermiksessä laukaisevat regeneratiiviset solut, kuten fibroblastit, tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia. PROFHILOn valmistaja IBSA kutsuu näitä vaikutuksia “bioremodelingiksi”.

 

Mitä tapahtuu PROFHILO-hoidon aikana?

Kuten muutkin injektoitavat tuotteet, PROFHILO on suhteellisen yksinkertainen hoito, joka kestää noin 15 minuuttia.

PROFHILO injektoidaan standardimalliin, jossa on viisi pistettä kummallakin puolella kasvoja: korvien edessä, nasolabiaalisissa juonteissa, leuassa, silmien alla ja poskipäiden yläosassa. Samoin kaulalle, olkapäille ja muille kehon osille on standardin mukaiset injektiopisteet. Näitä injektiopisteitä kutsutaan nimellä Bio Aesthetic Points (BAP).

Jokaisen injektion jälkeen saatat kokea polttavan tunteen noin 90 sekunnin ajan, kun aine tunkeutuu ihoon.
Välittömästi hoidon jälkeen voit palata päivittäisiin toimiisi, mutta pistoskohdissa saattaa esiintyä mustelmia ja kyhmyjä.

 

Mitkä ovat PROFHILOn sivuvaikutukset?

Pistoskohdissa esiintyvät mehiläisen pistoksen kaltaiset kyhmyt ovat yleinen ja normaali ilmiö, jonka tulisi hävitä 24 tunnin kuluessa, kun tuote leviää ihon läpi.

Kuten muidenkin injektoitavien hoitojen kanssa, lieviä mustelmia saattaa esiintyä toimenpiteen jälkeen, mutta niiden tulisi hävitä muutamassa päivässä.

Allergiset reaktiot ja turvotus, erityisesti poskipäissä, ovat myös mahdollisia.

Alustavassa konsultaatiossa lääkäri käy läpi kaikki nämä mahdolliset sivuvaikutukset ja arvioi, onko tämä paras hoitovaihtoehto sinulle.

 

Kuinka usein tarvitset PROFHILO-hoitoja?

Solujen uusiutumisen hyötyjen maksimoimiseksi lääkärit suosittelevat kahta PROFHILO-hoitoa, joiden ensimmäisen ja toisen toimenpiteen välillä on kuukauden väli, mikä vastaa ihon solujen uusiutumisnopeutta. Jotkut potilaat valitsevat kolmannen hoitokerran, joka suoritetaan kolme tai kuusi kuukautta myöhemmin.

 

Kuinka nopeasti PROFHILO toimii?

PROFHILO kosteuttaa ihoa ja antaa lähes välittömästi sille terveen hehkun. Uuden kollageenin ja elastiinin täysi vaikutus ilmenee noin neljän tai kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä toimenpiteestä.

 

Kuinka kauan PROFHILO kestää?

PROFHILO pysyy ihossa vain noin 28 päivää – paljon lyhyemmän ajan kuin perinteiset hyaluronihappopohjaiset täyteaineet. Elimistö hajottaa hyaluronihappomolekyylit nopeasti, koska niissä ei ole BDDE:tä.

Voit kuitenkin huomata lisääntyneen kosteuden noin kolmen kuukauden ajan ja parantuneen elastisuuden uuden kollageenin ja elastiinin ansiosta kuuden kuukauden ajan ensimmäisen hoitosarjan jälkeen.